Imprimare

Finantare europeana, pentru cabinetele medicale rurale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Ministerului Sanatatii anunta cadrele medicale, care au sau intentioneaza sa infiinteze cabinete medicale in zonele rurale, ca pot obtine finantare nerambursabila pentru activitatea pe care o desfasoara. Banii sunt alocati prin intermediul Programului National pentru Dezvoltare Rurala, derulat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Linia de finantare s-a deschis la inceputul acestei saptamani, iar suma pusa la dispozitie prin acest Program, masura 3.1.2 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi - este de 134.668.992 de euro, se arata in anuntul privind cererea de proiecte finantate prin FEDR.

Conform Programului, medicii, dar si societatile comerciale din mediul rural pot obtine fonduri nerambursabile pentru a realiza investitii in serviciile de sanatate umana, asistenta medicala ambulatorie si stomatologica, asistenta medicala generala, specializata, dar si in alte domenii (dispozitive medicale).

Pentru a obtine finantarea, doritorii trebuie sa redacteze un proiect conform specificatiilor Ghidurilor Solicitantului aferente fiecarei Masuri in parte, care sunt publicate in sectiunea Investitii prin FEADR si distribuite in format tiparit prin centrele regionale si oficiile judetene ale APDRP.

Proiectele vor putea fi depuse, in perioada 3 – 28 septembrie, la sediul Oficiilor Judetene ale APDRP, de luni pana vineri, in intervalul orar 09.00 - 14.00. In ultima zi a sesiunii, proiectele se pot depune pana la ora 12.00.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Finantare-europeana_-pentru-cabinetele-medicale-rurale_17582/

lauff lautf laurf