Imprimare

Polisano ar putea patrunde pe piata sud-africana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reteaua de distributie Polisano, detinuta de medicul Ilie Vonica (foto), aproape si-a dublat afacerile in ultimii cinci ani in ciuda crizei economice. Acum, omul de afaceri doreste sa se extinda si in Africa, semnaleaza revista Capital.

Vonica s-a intalnit recent cu ambasadorul Africii de Sud in Romania, Pieter A. Swanepoel, pentru a discuta despre oportunitatea patrunderii pe aceasta piata, in principal, pe segmentul distributiei de insulina. Chiar daca are planuri marete, el este foarte discret in privinta lor.

"Sunt interesat sa intru pe piata din Africa de Sud, dar nu va pot oferi detalii despre acest lucru. Strategia unei companii private nu este publica", a declarat Ilie Vonica.
Extinderea ar putea fi realizata prin intermediul firmei Polisano International, inregistrata in 2008, care anul trecut a avut afaceri de numai 716.000 euro.

"Imperiul" medical al lui Vonica include distribuitorul de medicamente Polisano, reteaua de farmacii Reteta, fabrica Polipharma Industries, reteaua de clinici generaliste Clinica Polisano, una de dializa, centre de fertilizare in vitro si un spital privat la Sibiu. In grupul Polisano lucreaza peste 1.500 de angajati.

Medic ginecolog de profesie, Vonica a inceput in urma cu 18 ani afacerile in domeniul farmaceutic si poate fi considerat unul dintre cei mai puternici antreprenori din domeniul farma.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Polisano-ar-putea-patrunde-pe-piata-sud-africana_17584/

lauff lautf laurf