Imprimare

Top 5 cele mai spectaculoase spitale din lume

Adaugat in Stiri din domeniul medical

De a lungul timpului, designul spitalelor s-a schimbat, mai ales in tarile dezvoltate, in care nu exista mari diferente intre unitatile publice si cele private. Spitalele au schimbat peretii albi si goi si decorul clasic cu elemente moderne si culori mai optimiste, relateaza publicatia web Health Exec News, citata de capital.ro.

Publicatia prezinta si cele mai moderne cinci spitale din lume. In topul clasamentului se afla Sharp Memorial Hospital (foto), din San Diego, Statele Unite ale Americii. Unitatea este deseori comparata cu un magazin de lux sau hotel. Are lifturi separate pentru pacienti si medici, o gradina pe acoperis, rezerve private cu canapele pentru vizitatori si peretii impodobiti cu tablouri vesele.

Locul doi este ocupat tot de un spital american - Henry Ford West Bloomfield, care are incorporat un mall si functioneaza aproape in intregime cu energie regenerabila, pentru sistemele de incalzire si racire. De asemenea, angajatii spitalului sunt instruiti sa recicleze.

Urmeaza in clasament Spitalul International Matilda, din Hong Kong, China. Unitatea medicala este situata in regiunea istorica Victoria Peak, de unde se poate vedea Marea Chinei. Are pereti din sticla glisanti si tavanul iluminat cu LED.

Pe locul patru se afla un alt spital american din statul Florida: Florida Hospital Waterman – Tavares, construit in jurul unui habitat natural cu specii de pasari protejate, de care se ocupa o parte dintre angajatii spitalului. Aspectul este unul de hotel iar rezervele de recuperare au mai multe incaperi, inclusiv una pentru primirea vizitatorilor.

Locul cinci ii revine unui spital din Dubai, City Hospital, unde pacientii se simt cateodata ca intr-un hotel de cinci stele. Au si de ce: aici au o piscina interoara, spa, jacuzzi si sala de fitness, precum si un etaj dedicat VIP-urilor cu intrare separata, lifturi si servicii de servire.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Top-5-cele-mai-spectaculoase-spitale-din-lume_17590/

lauff lautf laurf