Imprimare

Un cunoscut obstetrician francez revine in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Unul dintre cei mai renumiti obstetricieni din lume, medicul francez Michel Odent, va sustine o conferinta si trei zile de workshop in Bucuresti, in perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2012.

In cadrul evenimentului vor fi abordate metodele prin care nasterea ar putea fi mai putin traumatizanta, care sunt consecintele tipului de nastere ales pentru mama si copil, cum se explica un anumit comportament al femeii in timpul nasterii, dar si care sunt rezultatele ultimelor cercetari din domeniul sanatatii primare.

La seminariile de formare adresate pacientelor va lua parte si moasa Liliana Lammers.

Medicul este cunoscut pentru faptul ca a adus pentru prima oara in discutie concepte precum nasterea in apa si saloanele de tip rooming in pentru mama si bebelus. Ulterior, conceptele acestuia au fost implementate in intreaga lume.

Medicul francez promoveaza alaptarea

Odent este autorul a peste 50 de lucrari stiintifice si a publicat 12 carti, traduse in 22 de limbi. Nascut in 1930 in Franta, dr. Michel Odent a urmat cursurile Universitatii de Medicina din Paris, specializandu-se in chirurgie. A studiat indeaproape fenomenul nasterii atat ca medic, in cadrul Spitalului Pithiviers din Franta (1962-1985), fiind in acelasi timp fondator si coordonator al Primal Health Research, centru de cercetare privind sanatatea primara, aflat la Londra.

A introdus in unitatile de nasteri atmosfera de acasa, relaxanta si cat mai familiara. Totodata a fost cel care a promovat nasterea cat mai putin traumatizanta, contactul imediat dintre mama si bebelus si initierea alaptarii in primele ore de viata. A raspandit conceptele sale pe toate cele 5 continente si a inspirat femei din intreaga lume in ceea ce priveste nasterea.

Medicul va fi adus in Bucuresti de catre reteaua de servicii medicale private Medlife.

Aflati AICI viziunea medicului vis a vis de nasterea naturala si cezariana. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-cunoscut-obstetrician-francez-revine-in-Romania_17596/

lauff lautf laurf