Imprimare

Numarul spitalelor private a crescut de la 12 la 86, in sase ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Acum sase ani, existau in Romania 12 spitale private. Sectorul medical privat a cunoscut o extindere rapida si aproape a ajuns din urma statul in unele cazuri. Numarul unitatilor medicale private a ajuns, anul acesta, la 86, relateaza capital.ro.

Nu numai spitalele au aparut ca ciupercile dupa ploaie: "Se va mentine trendul actual si in ceea ce priveste deschiderea de unitati medicale de ambulator moderne. Medicii apreciati din sistem deja migreaza catre clinicile nou deschise, fiind urmati de mare parte dintre pacientii lor, ale caror pretentii au crescut mult in ultimii ani", spune Razvan Stefanescu, director general Romgermed.

In opinia lui, in zece ani, locul vechilor unitati medicale de stat, cum ar fi policlinici, dispensare sau chiar ambulatorii de spital va fi luat de catre unitati moderne ale brandurilor cu renume din sectorul medical privat.

De la inceputul lui 2011 pana acum, privatii au deschis aproximativ 15 noi spitale. Sanador a deschis cel mai mare spital din tara, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, cu 290 de paturi, iar MedLife a deschis trei noi spitale, doua in Bucuresti si unul in Brasov. Tot in Brasov s-a deschis Spitalul Sf. Constantin, in urma unei investitii de 20 milioane de euro, iar in Pitesti s-a deschis Muntenia Hospital, cu 20 de paturi.

"In viitorul apropiat, se va coaliza piata serviciilor medicale private prin aparitia unor lanturi de centre de tratament si spitale private ca in strainatate. Pe piata vor domina doar 2 sau 3 branduri , restul vor pluti ca niste barci intr-un ocean dominat de vapoare uriase de croaziera. Deja 35% din piata este dominata de top 20 centre medicale private, iar in urmatorul deceniu se va dubla acest procent", considera Robert Chitan, director de promovare la Gral Medical.

Medicover a spart gheata in ceea ce priveste investitiile in spitalele private din 2011, prin inaugurarea la Bucuresti al celui mai mare spital propriu din Europa, in urma unei investitii de 20 de milioane de euro. "Medicover este prezent pe piata din Romania de peste 15 ani si suntem hotarati sa fim aici si peste 10 ani. Unul din obiectivele noastre este sa oferim programe de preventie care sa mentina starea de sanatate a pacientilor nostri", spune John Stubbington, Group Chief Operating Officer la Medicover.

Totodata, un segment care cunoaste o dezvoltare rapida sunt serviciiile medicale de laborator, pe care si spitalele de stat le externalizeaza catre privati. "In zece ani, peste 95% dintre acestea vor fi in regim privat, vor ramane mai putini furnizori, dar cu extindere nationala si putere economica net superioare", spune directorul de dezvoltare al Romgermed.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-spitalelor-private-a-crescut-de-la-12-la-86_-in-sase-ani_17599/

lauff lautf laurf