Imprimare

Conceptul medicinei bazate pe dovezi va fi dezbatut la conferinta multidiciplinara Zilele Medicover

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de medicina generala, medicina interna si pediatrie sunt asteptati in perioada 6-8 octombrie, la Conferinta Nationale Zilele Medicover, cu tema "Actualitati bazate pe dovezi in practica medicala", organizata de Societatea Romana de Medicina Interna si Asociatia Medicover in Bucuresti, la Ateneul Roman.

Conferinta va avea ca scop promovarea a doua concepte: cel de "managed care" (ingrijirile de sanatate) si cel de "evidence based medicine" (medicina bazata pe dovezi), conform organizatorilor.

In cadrul “Zilelor Medicover” se vor aborda teme frecvente din practica medicala, intalnite in special in medicina de ambulator, si ghiduri de practica utile medicului generalist. Participantii vor primi 12 credite EMC.

Vor fi prezenti peste 40 de speakeri, cadre universitare de renume din centre universitare din Bucuresti, Timisoara si Cluj, care vor aborda multidisciplinar temele propuse.

Programul conferintei va cuprinde simpozioane precum: “Actualitati in afectiuni cardio-metabolice“. “Simpozion Gastro-Hepatologie”, “Simpozion ortopedie - reumatologie - recuperare: Patologia preartrozica a genunchiului”, “Patologia Infectioasa in practica pediatrica” si “Metode moderne de diagnostic si tratament in Clinicile Medicover”.

Programul a fost propus de membrii bordului academic al Spitalului Medicover, coordonat de Conf. Univ. Dr. Petre Bratila, care sunt si moderatori ai conferintelor.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc joi, 6 septembrie, ora 19.00, la Ateneul Roman si va fi urmata de un concert simfonic: Gala Finala a Concursului International de Dirijat “Jeunesses Musicales” Bucuresti, presedinte Horia Andreescu, Director Artistic Nicolae Licaret. Jeunesses Musicale este cea mai mare organizatie pentru tineri muzicieni din lume, si partener oficial UNESCO.

Autor: Adelina Titire

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conceptul-_medicinei-bazate-pe-dovezi_-va-fi-dezbatut-la-conferinta-multidiciplinara-_Zilele-Medicover__17602/

lauff lautf laurf