Imprimare

Cladirea Spitalului TBC Braila, retrocedata Institutului Religios 'Ordinul Sf. Maria'

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cladirea in care functioneaza Spitalul TBC din Braila a fost retrocedata Institutului Religios al Bisericii Catolice 'Ordinul Sfanta Maria', care nu a fost de acord cu schimbul de imobile propus de Consiliul Judetean Braila, informeaza Agerpres.

'Spitalul TBC a fost retrocedat. S-a facut procesul verbal de predare-primire. Am incercat si incercam sa le explicam ca acea cladire nu poate fi folosita la altceva, ca trebuie rasa de pe suprafata pamantului si schimbat pamantul la 1-2 metri, daca vrei sa faci ceva acolo, asa spun legile de mediu. Speram in continuare sa le putem oferi o cladire la schimb. Conform legii, putem ramane inca cinci ani in cladirea respectiva. Vom vedea cum stabilim si chiria', a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Institutul Religios al Bisericii Catolice a castigat in instanta, in 2007, dreptul de proprietate asupra acestei cladiri, care a functionat multa vreme sub denumirea de Pensionatul de Fete 'Sfanta Maria'.

Cladirea disputata de Institutul Religios al Bisericii Catolice si Consiliul Judetean Braila este una de patrimoniu, construita in 1897 si este situata in centrul istoric al orasului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cladirea-Spitalului-TBC-Braila_-retrocedata-Institutului-Religios-_Ordinul-Sf.-Maria__17608/

lauff lautf laurf