Imprimare

O treime din cazurile de malpraxis din Germania, validate in 2011

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii din Germania au comis anul trecut peste 4.000 de erori. Aproximativ o treime din plangerile pacientilor impotriva practicilor spitalelor si ale doctorilor au fost considerate valide, arata un studiu al Serviciului medical al asiguratorilor de sanatate (MDK), citat de Agerpres.

Cercetatorii MDK au examinat 12.686 de plangeri inaintate de pacienti in 2011 si au stabilit ca 4.070 dintre ele au fost justificate. In cazul a trei sferturi dintre plangerile confirmate, greseala a condus la probleme de sanatate.

Plangerile au vizat in special medici ortopezi si chirurgi, majoritatea erorilor survenind in tratamentul osteoartritelor la genunchi si coapse. Plangerile privind greselile la operatii asupra bratelor rupte sau cancerului la san au fost de asemenea numeroase, mai arata studiul.

"Stim din experienta ca multe din greselile din tratament conduc la un lant de erori", a precizat Astrid Zobel, purtatorul de cuvant al MDK.

MDK face din 1995 o evaluare anuala a plangerilor pacientilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-treime-din-cazurile-de-malpraxis-din-Germania_-validate-in-2011_17607/

lauff lautf laurf