Imprimare

12 cazuri de West Nile si un deces, confirmate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

12 persoane, dintre care una a decedat, sunt infectate, la nivel national, cu virusul West Nile, a declarat pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore.

Ea a precizat ca numarul de cazuri confirmat este acelasi ca si in perioada similara a anului trecut.

O femeie in varsta de 87 de ani a murit la sfarsitul lunii august dupa ce a contractat virusul West Nile. Femeia care a decedat prezenta si probleme cardiace.

Al doilea caz, confirmat in Braila

Al doilea caz de meningita produsa de virusul West Nile a fost confirmat in Braila, la diferenta de doua saptamani de primul, la o pacienta in varsta de 73 de ani din municipiu.

"Institutul Cantacuzino a confirmat al doilea caz de meningita West Nile de la Braila. Este vorba despre o pacienta in varsta de 73 de ani, care a fost izolata in Sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean Braila din data de 22 august, pana pe 3 septembrie, cand s-a externat cu stare generala buna", a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Braila.

Primul caz de meningita West Nile din Braila a fost confirmat pe 21 august, la un barbat de 63 de ani, din cartierul Chercea. DSP a intocmit si o adresa catre medicii de familie cu o informare despre situatia meningitei West Nile in actualul sezon si masurile care se impun.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/12-cazuri-de-West-Nile-si-un-deces_-confirmate_17604/

lauff lautf laurf