Imprimare

Achizitii medicale in Bihor, printr-un proiect transfrontalier

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colaborarea dintre doua spitale bihorene si doua din Debretin s-a concretizat prin achizitionarea unor aparate si sisteme medicale performante in cadrul unui proiect transfrontalier, anunta Agerpres. Potrivit sursei citate, aparatura este in valoare de 2,26 de milioane de euro.

"Achizitiile medicale sunt mult ravnite, mult visate si deosebit de necesare' pentru desfasurarea actului medical. Astfel, in primul rand, prin proiect s-a achizitionat o masa chirurgicala moderna de ortopedie (ceea ce este un prim pas pentru tratamentele de coloana vertebrala), un aparat Roentgen cu brat C, pentru imagini in succesiune, un osteodensitometru foarte modern, un aparat de computer-tomografie, cel mai performant din tara si nu in ultimul rand, un sistem complex de telemedicina, pentru o relatie directa - operatii, discutii etc - intre medicii din Oradea si Debretin", a declarat dr. Carmen Pantis (foto), managerul de proiect.

Spitalul clinic de recuperare din Baile Felix a reusit sa se doteze cu un dispozitiv automat de mers, Lokomat, unic in tara si dat in folosinta in anul trecut.

Toate aceste achizitii au costat partea romana 703.000 de euro, proiectul fiind finantat in cadrul Programului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Achizitii-medicale-in-Bihor_-printr-un-proiect-transfrontalier_17616/

lauff lautf laurf