Imprimare

Primul implant subretinal din lume, testat cu succes

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul implant subretinal din lume a fost testat cu succes pe o pacienta australiana care si-a recapatat partial vederea, informeaza Mediafax. Conform sursei citate, australianca suferea de retinita pigmentara insa acum, datorita implantarii subretinale a unui ochi bionic ea poate discerne conturul obiectelor si constrastele luminoase.

Ochiul bionic contine 24 de electrozi si functioneaza cu ajutorul unei mici camere video, fixata pe rama ochelarilor, care capteaza si inregistreaza imagini care ulterior sunt transmise unui dispozitiv extern pentru a fi analizate.

Datele sunt trimise unui senzor care stimuleaza retina iar informatia ajunge in centrii nervosi din creier aferenti vederii. "Impulsurile electrice trec prin acest ochi si stimuleaza retina, pentru a reveni apoi in creier si sa creeze imaginea", a declarat dr. Penny Allen din Australia.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume exista aproximativ 39 de milioane de persoane oarbe si 246 milioane de persoane cu deficiente de vedere.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-implant-subretinal-din-lume_-testat-cu-succes_17619/

lauff lautf laurf