Imprimare

Guvernul britanic roaga fumatorii sa renunte la tigari timp de o luna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul Marii Britanii a demarat o campanie prin care incearca sa convinga fumatorii sa renunte la tigari timp de o luna de zile. Autoritatile considera ca daca populatia se va abtine de la fumat pe toata luna octombrie, multi vor renunta definitiv la acest obicei, transmite Agerpres.

Initiativa, intitulata "Stopober", este adresata celor 8 milioane de fumatori pentru care statul britanic plateste anual milioane de lire sterline pentru tratarea bolilor generate de acest viciu.

"Fumatul provoaca in fiecare an 100.000 de victime in Marea Britanie si este principala cauza a mortalitatii premature in aceasta tara", sustine Sally Davies, medicul-sef al Guvernului britanic, adaugand ca persoanele care se abtin sa fumeze timp de o luna au o sansa de cinci ori mai mare sa renunte definitiv la acest obicei, in comparatie cu cele care continua sa fumeze.

Campania va fi insotita de anunturi la posturile de radio si televiziune si este sprijinita de centrele de investigatie pentru cancer si boli cardiace Cancer Research UK si British Heart Foundation.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Guvernul-britanic-roaga-fumatorii-sa-renunte-la-tigari-timp-de-o-luna_17621/

lauff lautf laurf