Imprimare

Acces limitat la serviciile de hemodializa in Republica Moldova

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Accesul limitat si inegal la servicii de dializa a sangelui face ca fiecare al doilea moldovean ce sufera de insuficienta renala sa ramana in afara sistemului medical, transmite adevarul.ro.

Potrivit datelor oficiale, in Republica Moldova, aproximativ 400 de bolnavi care sufera de afectiuni renale necesita hemodializa. Unele organizatii neguvernamentale opereaza cu alte cifre si afirma ca numarul celor pentru care dializa e singura sansa sa se mentina in viata ar fi de doua ori mai mare.

Guvernul Republicii Moldova a emis o hotarare in baza careia urmeaza ca in domeniul dializei sa fie initiate parteneriate publice-private, o experienta care a avut succes in mai multe state.

Ministrul Sanatatii isi pune mari sperante in acest proiect si spune ca implementarea lui va asigura servicii de calitate pentru cei 400 de pacienti din tara, care sunt dependenti de procedura de hemodializa, dar si va spori accesul la acest serviciu pentru cei ramasi in afara sistemului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acces-limitat-la-serviciile-de-hemodializa-in-Republica-Moldova_17620/

lauff lautf laurf