Imprimare

O infectie pulmonara rara a facut 3 victime in SUA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Trei decese in urma contactarii hantavirus, o infectie pulmonara rara, transmisa de soareci, au fost inregistrate in Statele Unite ale Americii, potrivit publicatiei USA Today, citata de Agerpres.

Focarul de infectie a fost inregistrat in parcul national Yosemite. Conform celor mai recente date, grupul de risc include aproximativ 22.000 de persoane care au vizitat parcul in lunile iulie si august, dintre care 2.500 au parasit intre timp teritoriul american.

Circa 39 de state, majoritatea din Uniunea Europeana, au primit deja avertismente in legatura cu posibilitatea raspandirii infectiei hantavirus pe teritoriul lor. Din cauza perioadei lungi de incubatie, amploarea exacta a contaminarii cu acest virus incurabil nu poate fi inca stabilita.

Infectia este dificil de diagnosticat si nu exista vaccin impotriva ei. Cu toate acestea, in cazul in care boala este diagnosticata din timp, printr-un test de sange, sansele de supravietuire cresc, se arata pe site-ul oficial al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Cei trei barbati care au decedat in urma contaminarii cu hantavirus au petrecut o noapte in parcul Yosemite, in popularul camping de corturi Curry Village. Alti opt turisti sunt spitalizati.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-infectie-pulmonara-rara-a-facut-3-victime-in-SUA_17622/

lauff lautf laurf