Imprimare

Locurile disponibile in programul de pregatire pentru a 2-a specialitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a publicat metodologia specifica programului de pregatire in cea de-a doua specialitate, in regim cu taxa, aferenta sesiunii septembrie 2012.

Solicitarile medicilor specialisti care vor sa opteze pentru medicina de urgenta ca a doua specialitate vr fi analizate de catre Comisia de Specialitate din Ministerul Sanatatii, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul www.ms.ro.

Potrivit institutiei, dosarele de inscriere la programul de pregatire vor putea fi depuse la sediul MS in perioada 24.09.2012-28.09.2012. Acestea trebuie sa cuprinda:
- cerere de inscriere (model AICI)
- acordul angajatorului de participare la programul de pregatire in cea de-a doua specialitate
- avizul de inscriere la programul de pregatire eliberat de rectorat/decanat
- fotocopia certificatului de medic specialist
- fotocopia avizului de libera practica
- certificat medical de sanatate, A5
- fotocopie act de identitate
- fotocopie documente schimbare nume
- angajament de plata (model AICI)

Ministerul Sanatatii a publicat deja locurile propuse pentru cea de-a doua specialitate in regim cu taxa, sesiunea septembrie 2012.

581 locuri disponibile in Bucuresti

Astfel, cele mai multe locuri sunt disponibile in Bucuresti - 581. Au fost puse la dispozitie 50 se locuri pe specialitatea medicina de familie, 40 pe cardiologie, 40 pe gastroenterologie, 35 pe diabet si 30 pe dermatologie.

Pe medicina de familie sunt disponibile 10 locuri in Arad, 2 la Brasov, 10 la Cluj Napoca, 20 la Constanta, 3 la Craiova, 10 la Galati, 5 la Iasi, 5 la Oradea, 30 la Sibiu, 30 la Targu Mures si 5 la Timisoara. Medicina Interna este o alta specialitate pentru care au fost alocate multe locuri. Mai precis, 114. O alta specialitate pentru care in toate centrele au fost alocate locuri de pregatire este obstetrica-ginecologia.

In ceea ce priveste medicii dentisti, acestia pot opta pentru specialitatile chirurgie dento-alveolara in centre universitare precum Bucuresti, Iasi Sibiu si Timisoara. De asemenea, cei care sunt interesati de a doua specialitate, pot efectua pregatirea in edodontie la Bucuresti, Craiova, Iasi si Timisoara.

Listele cu cei inscrisi, publicate in octombrie

Potrivit anexei, in Cluj exista 216 locuri propuse pentru pregatirea in a doua specialitate, urmat de Timisoara cu 194, Targu Mures cu 182 si Iasi - 157. Cele mai putine locuri disponibile pentru medicii interesati de a doua specialitate sunt in Galati, numai 34.

Puteti consulta AICI toate locurile disponibile.

Ministerul Sanatatii va afisa listele celor inscrisi la program pe data de 10.10.2012. Programul de pregatire in cea de-a doua specialitate, in regim cu taxa va incepe la data de 15.10.2012, cu efectuarea a sase luni din stagiul de baza.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Locurile-disponibile-in-programul-de-pregatire-pentru-a-2-a-specialitate_17624/

lauff lautf laurf