Imprimare

Sanse mari de redeschidere a Spitalului orasenesc Balcesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul orasenesc din Balcesti are mari sanse de a fi redeschis, a declarat presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea, dupa vizita in localitate a consilierului Ministrului Sanatatii, Lazar Iordache, relateaza Agerpres.

"Primaria orasului Balcesti a primit zilele trecute vizita consilierului ministerial Lazar Iordache care a fost trimis special de catre ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, pentru a verifica la fata locului gradul de acoperire in zona a serviciilor medicale de specialitate, precum si motivatiile in sprijinul reinfiintarii Spitalului orasenesc Balcesti pe care conducerea Consiliului Judetean Valcea le-a supus atentiei Guvernului Romaniei in urma cu aproape o luna. Reprezentantul Ministerului Sanatatii a fost informat, a verificat si a constatat justetea cererii imperative privind redeschiderea spitalului de la Balcesti", a declarat Ion Cile.

Presedintele CJ Valcea a adaugat ca printre concluziile retinute de Lazar Iordache se numara faptul ca in sudul judetului Valcea nu mai exista o alta unitate medicala care sa deserveasca populatia din cele 19 localitati arondate fostului spital si ca distanta dintre aceste localitati si cele mai apropiate spitale de la Dragasani, Horezu sau Rm. Valcea este de 50 - 100 km.

"Deasemenea, s-a convins de faptul ca saracia si slabele resurse financiare de care dispun oamenii din aceasta parte a judetului nu le permit sa se deplaseze la sus-amintitele unitati specializate de asistenta medicala in vederea diagnosticarii afectiunilor de care sufera si a aplicarii tratamentelor in regim spitalicesc. Toate aceste stari de lucruri au facut ca, dupa desfiintarea Spitalului orasenesc Balcesti, indicii de sanatate din zona, mai ales mortalitatea generala, mortalitatea infantila, natalitatea etc, sa se deterioreze in mod dramatic", a explicat presedintele CJ Valcea.

Spitalul din Balcesti a fost desfiintat la 1 martie 2012. In ziua in care s-au pus lacatele pe spital, un cetatean din localitatea Lalosu a decedat in fata unitatii sanitare respective.

Spitalul din Balcesti functioneaza in prezent ca si centrul de ingrijire pentru persoane de varsta a III-a.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanse-mari-de-redeschidere-a-Spitalului-orasenesc-Balcesti_17628/

lauff lautf laurf