Imprimare

Arafat: Rezidentii din anii 4 si 5 trebuie sa efectueze garzi in limita competentei lor!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doctorul Raed Arafat sustine ca principalul motiv pentru care medicii pleaca nu este doar lipsa banilor, ci si lipsa oportunitatilor profesionale, anunta realitatea.net. Medicul a adus in discutie si exodul medicilor, unul constant incepand cu anul 2007. 

"In ultimii doi ani s-au facut niste pasi mici de corectare a unor situatii absurde cum ar fi interzicerea oricarei activitati a medicului absolvent, doar daca obtinea specialitatea, precum si limitarea rezidentilor pana la obtinerea specialitatii, cand in alte tari europene medicii absolventi pot intra direct in sistem sub supraveghere, iar rezidentii capata competente suplimentare pana la specialitate", a declarat Raed Arafat care s-a aratat pro modificarea legislatiei.

Arafat a mai vorbit despre introducerea practicii sub supraveghere, dar si despre posibilitatea ca rezidentii de ani 4 si 5 sa efectueze garzi in limita competentelor pe care le au.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Arafat_Rezidentii-din-anii-4-si-5-trebuie-sa-efectueze-garzi-in-limita-competentei-lor__17638/

lauff lautf laurf