Imprimare

Specialistii esteticieni, reuniti la Congresul Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 9-12 septembrie are loc cel de-al 12-lea Congres al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, dar si Primul Curs International al Confederatiei Internationale de Chirurgie Plastica si Estetica (IPRAS), anunta Agerpres. Tema principala a acestuia este "Medicina regenerativa si aplicatiile ei in chirurgia plastica".

Prof. Ioan Lascar, seful clinicii de chirurgie plastica a Spitalului Floreasca, a explicat ca interventiile de chirurgie estetica nu au aparut dupa anii 1990, ci listele de asteptare pentru astfel de interventii se intindeau "pe o durata destul de lunga" chiar la nivelul anilor '80.

Medicul a tinut sa sublinieze ca adresabilitatea pentru interventiile de chirurgie estetica a crescut la nivelul intregii planete ca urmare a introducerii unor procedee si materiale noi si performante, insa cel care trebuie sa decida asupra oportunitatii unor astfel de interventii sunt chirurgii plasticieni.

"Chirurgia estetica a intrat in vizorul actualitatii destul de zgomotos, pe usa principala. (...) A crescut adresabilitatea la nivelul intregii planete datorita introducerii unor procedee noi, a unor materiale noi, performante, care permit largirea sferei de preocupari a acestui domeniu in deplina securitate pentru pacienti. (...) Persoana cea mai abilitata pentru a sfatui o posibila pacienta care se adreseaza intr-o problema de chirurgie estetica este chirurgul plastician", a declarat prof. Lascar, citat de Agerpres.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Specialistii-esteticieni_-reuniti-la-Congresul-Asociatiei-Chirurgilor-Plastici-din-Romania_17640/

lauff lautf laurf