Imprimare

Comitetul de farmacovigilenta al EMA si-a ales conducerea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului (PRAC) al Agentiei Europene a Medicamentului este dr. June Raine (foto) din Marea Britanie. Vicepresedinte al aceleiasi structuri este dr. Almath Spooner din Irlanda. Ambele au fost alesi pe o perioada de trei ani in cadrul celei de-a doua intruniri care a avut loc in perioada 3-5 Septembrie 2012.

"Conform noii legislatii europene de farmacovigilenta, PRAC va juca un rol central prin furnizarea de informatii in beneficiul sanatatii publice", a declarat dr. Raine, presedintele PRAC.

Obiectivul acesteia este acela de a se asigura ca aceasta unica oportunitate de a intari protejarea sanatatii publice este realizata pe deplin in beneficiul tuturor cetatenilor din Uniunea Europeana.

"Noua legislatie asigura instrumente puternice pentru protejarea sanatatii publice in Europa si utilizarea eficienta a acestor instrumente va depinde de claritatea viziunii, conducerea solida, rationamentul stiintific sanatos si o excelenta activitate de comunicare a comitetului PRAC", a continuat medicul britanic.

Noi nivele de transparenta in PRAC

Dr. Raine a avut contributii remarcabile in ceea ce priveste asigurarea sistemului de farmacovigilenta european de talie mondiala, de-a lungul carierei sale.

Atat presedintele, cat si vicepresedintele PRAC aduc in noua lor functie o bogata experienta in medicina, in farmacie, in ceea ce priveste reglementarile in domeniul medicamentelor si protejarea sanatatii publice prin activitatea de farmacovigilenta si management al riscului pentru medicamentele de uz uman.

PRAC isi desfasoara activitatea la un inalt nivel de transparenta. Agendele intrunirilor vor fi publicate in mod sistematic pe website-ul EMA inaintea fiecarei intalniri, iar concluziile detaliate vor fi disponibile sub forma unor minute ale intrunirii si publicate dupa adoptarea lor la urmatoarea intrunire PRAC.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Comitetul-de-farmacovigilenta-al-EMA-si-a-ales-conducerea_17639/

lauff lautf laurf