Imprimare

Finantare pentru tratamentul victimelor de la 11 septembrie ce sufera de cancer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul federal american a adaugat aproximativ 50 de tipuri de cancer la lista bolilor care urmeaza sa fie acoperite in cadrul unui program de sanatate destinat victimelor de la 11 septembrie 2001, relateaza Agerpres.

Decizia va oferi unui numar de 70.000 de angajati din cadrul serviciilor de urgenta si altor supravietuitori ai atentatelor teroriste dreptul la ingrijiri medicale gratuite. Institutul National pentru Siguranta Ocupationala din SUA a anuntat schimbarea in ajunul comemorarii atacurilor de la 11 septembrie.

Circa 1.000 de decese au fost provocate de boli cauzate de praful toxic degajat de ruinele de la Ground Zero.

In iunie, institutul s-a declarat in favoarea extinderii programului de sanatate in valoare de 4,3 miliarde de dolari destinat victimelor de la 11 septembrie pentru a include persoanele cu 50 de tipuri de cancer, in urma unei recomandari a unui comitet consultativ.

Tipurile de cancer care urmeaza sa fie acoperite in cadrul acestui program sunt cele pulmonare, de san, de colon si ale vezicii urinare, melanomul, leucemia, precum si toate cazurile de cancere dezvoltate de copii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Finantare-pentru-tratamentul-victimelor-de-la-11-septembrie-ce-sufera-de-cancer_17642/

lauff lautf laurf