Imprimare

SCJU Galati are un deficit de 59 de medici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Galati se confrunta cu un deficit de 59 de posturi de medic. Specialitatile care inregistreaza cea mai mare lipsa de cadre sunt Neonatologia, ATI, Medicina de urgenta, Cardiologia si specialitatile chirurgicale.

Unitatea medicala a postat pe site un anunt in care se mentioneaza exact care este deficitul inregistrat in randul medicilor. Astfel, aflam ca Neonatologia duce lipsa de 6 medici, ATI de 5 medici, pe Medicina de urgenta ar mai fi nevoie de 9 medici, 6 pentru Chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si cate 4 pentru Neurochirurgie si Medicina legala.

"Aceste posturi nu sunt deocamdata scoase la concurs. Ele reprezinta numarul de care avem nevoie pentru a functiona la un nivel normal. Am facut raportarea la Ministerul Sanatatii si asteptam sa vedem pentru cate posturi vom primi aviz de scoatere la concurs. Anuntul l-am facut preventiv, sa vedem care ar fi disponibilitatea medicilor, pentru ca in anii trecuti s-a intamplat sa scoatem anumite posturi la concurs si nu s-a prezentat niciun candidat", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, dr. Calina Lazarovici, managerul SCJU Galati.

SCJU Galati are nevoie si de un chirurg maxilo-facial

Pe langa specialitatile medicale, exista si un post de medic pe Chirurgie orala si maxilo – faciala. Aflati exact care este necesarul de medici pe cele 23 de specialitati deficitare anuntate, descarcand si consultand anuntul AICI.

Medicii care doresc sa aplice la unul dintre posturile anuntate, pot lua legatura cu Departamentul de Resurse Umane al spitalului, pentru a-si arata disponibilitatea. Ulterior, cand unitatea medicala va putea scoate posturile la concurs, medicii respectivi vor fi contactati.

Personalul spitalului, suprasolicitat

Asa cum se intampla si in alte unitati sanitare din tara, lipsa specialistilor in ATI este una foarte mare. Spitalul galatean are 1222 de paturi si, la aceasta capacitate, are nevoie si de un corp operator destul de mare. Deocamdata, activitatea unitatii medicale nu a fost afectata, insa personalul este foarte solicitat.

"Lucrurile merg, nu avem probleme, insa oamenii fac mari eforturi. Sunt supraincarcati si obositi. Exista si persoane care nu-si pot lua concediu de odihna din cauza deficitului de personal", a explicat dr. Calina Lazarovici, adaugand ca deficitul de asistente medicale este mult mai mare decat cel de medici.

"Cel mai mult ne lipseste personalul auxiliar, dar asta este o alta discutie", a precizat managerul SCJU Galati.

5 medici, angajati in ultimii doi ani

In ultimii doi ani, cea mai mare si mai importanta unitate medicala din judetul Galati si din toata regiunea limitrofa a scos la concurs 5 posturi de medic, insa pe acea vreme exista si restrictia 1 angajat la 7 posturi vacante.

Institutia deserveste atat pacienti din judetul Galati, cat si din judetele Vrancea, Vaslui, Buzau, Braila si Tulcea, prin Sectii de interes interjudetean cum ar fi: Neurochirurgie, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Orala si Maxilo Faciala, Chirurgie Plastica. Prin sectia de Cobaltoterapie, spitalul deserveste chiar intreaga zona a Moldovei.

Ministerului Sanatatii a modificat Hotararea de Guvern nr. 849/2012 privind ocuparea posturilor vacantate dupa data de 1 ianuarie 2012. Drept urmare, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca (INEMRCM) va putea ocupa 50 de posturi de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar, pentru a scapa de suspendarea autorizatiei sanitare de functionare.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SCJU-Galati-are-un-deficit-de-59-de-medici_17645/

lauff lautf laurf