Imprimare

Fise dentare pentru toti copiii intre 6 si 16 ani din Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primarul din Targu Mures vrea ca fiecarui copil din oras, cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani, sa i se intocmeasca o fisa dentara, informeaza Agerpres.

"Voi pune accent, incepand din acest an - dupa discutia pe care am avut-o cu medicii scolari si stomatologii si continua dialogul meu cu UMF - sa gasim o solutie ca sanatatea si educatia copiilor sa fie la cote mult sporite decat ce-a fost pana acum. Ma voi implica foarte serios sa facem munca de preventie serioasa si profilaxie. Vreau ca toti copiii din Targu Mures intre 6 si 16 ani sa aiba o fisa dentara, sa avem un diagnostic si o evolutie clara a ceea ce inseamna dantura. impartim orasul in 4, avem 4 stomatologi, voi propune studenti din anii terminali ai Facultatii de Stomatologie, impreuna cu medici stomatologi de la UMF, sa facem o evaluare corecta in maximum doua luni a tuturor copiilor intre 6 si 16 ani. Am gandit impreuna cu stomatologii fisele dentare pe care sa le pregateasca Primaria, le vom da si copilul va avea odata cu diploma de absolvire si o fisa dentara", a declarat dr. Dorin Florea, primarul din Targu Mures.

In Targu Mures exista doar patru stomatologi scolari, insa toti au fost de acord cu initiativa propusa de edil.

Pe langa cei patru medici stomatologi, in scolile din Targu Mures mai exista si 11 medici de familie, carora Primaria Targu Mures le-a solicitat sa gandeasca un proiect legislativ pe profilaxie, in sensul demararii unor cursuri de educatie alimentara, profilaxia diverselor afectiuni si prevenirea unor imbolnaviri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fise-dentare-pentru-toti-copiii-intre-6-si-16-ani-din-Targu-Mures_17647/

lauff lautf laurf