Imprimare

Prof. Maria Puiu, Timisoara: Geneticienii romani nu au un traseu clar stabilit!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Maria Puiu (foto), presedintele Societatii Romane de Genetica Medicala si membru fondator al Aliantei Nationale pentru Boli Rare, sustine ca trialurile clinice sunt foarte importante pentru pacientii care sufera de afectiuni rare. De fapt, afirma medicul, un mare plus e faptul ca in perioada trialului, pacientii au gratuitate si beneficiaza de cel mai nou model de tratament.

"Trialurile clinice nu sunt niste exercitii pe cobai, ci sunt foarte utile. La nivel european exista o farmacovigilenta serioasa in aceasta privinta. Este exclus ca, daca medicamentul nu este unul potrivit, studiul sa se desfasoare in continuare. O companie farma a ajuns pana la stadiul de experiment pe pacienti cu un tratament pentru miodistrofia duchenne, dar problema pe care o intampinam la momentul respectiv in Timisoara era faptul ca nu aveam capacitate de diagnostic molecular. Ne-am miscat foarte repede, am reusit sa facem diagnostic molecular printr-o metoda simpla, dar moderna - MLPA. Cand am devenit noi eligibili, medicamentul a fost retras, fiind necesare alte teste asupra lui", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Maria Puiu de la UMF Timisoara.

Puteti citi un interviu acordat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro AICI. 

In cadrul sectiunii Vox Medici mai puteti citi interviuri si cu alte personalitati medicale precum prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR, prof. dr. Gheorghe Burnei, seful sectiei de chirurgie ortopedica de la Spitalul Marie Curie, dar si acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucuresti sau prof. dr. Anca Lupu, managerul Spitalului Coltea din Capitala.

Lista completa a personalitatilor din sectiunea Vox Medici, dedicata elitelor medicale romanesti, o puteti gasi AICI

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Maria-Puiu_-Timisoara_-_Geneticienii-romani-nu-au-un-traseu-clar-stabilit__17648/

lauff lautf laurf