Imprimare

CT performant, pus in functiune la SJU Sfantu Gheorghe

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfantu Gheorghe a pus in functiune un computer tomograf performant, achizitionat anul trecut cu sprijinul financiar al Ministerului Sanatatii, anunta Agerpres.

Aparatul a fost amplasat in apropierea Sectiei de Urgenta si va deservi atat pacientii internati in spital, cat si pe cei tratati in regim ambulatoriu.

"Este un aparat foarte performant, putem spune ca e cel mai performant din zona [...] Pe langa performanta mai are un avantaj, acela ca poate face investigatii si persoanelor supraponderale, pana la 200 de kilograme", a declarat dr. Antal Almos, directorul medical al unitatii sanitare.

Computerul tomograf a costat 1,3 milioane de lei si, practic, de la achizitionarea si pana la punerea lui in functiune a trecut aproape un an. "Din cauza birocratiei. Aveam pregatit personalul de specialitate, dar autorizatia de functionare am primit-o abia luna trecuta", a explicat dr. Antal Almos.

Tomograful vechi care a fost scos din functiune va fi transferat la Spitalul din Fagaras. In ultimii ani, Spitalul Judetean din Sfantu Gheorghe a fost dotat si cu alte aparate performante, printre care un analizator biochimic folosit in cadrul laboratorului care asigura nu doar rapiditate in efectuarea analizelor medicale, ci si mai multa exactitate. De asemenea, a fost pus in functiune un ecograf pediatric.

57 minore au nascut anul acesta, la SJU Sfantu Gheorghe

Anul acesta, in unitatea medicala din Sfantu Gheorghe au nascut un numar de 57 de minore, dintre care cinci nici nu implinisera varsta de 14 ani.

"Jumatate dintre aceste fete au sub 16 ani, iar 5 dintre ele 13-14 ani. in 80% dintre cazuri sarcinile sunt nesupravegheate de medici si prezinta situatii de risc", a declarat dr. Antal Almos.

Numarul tinerelor care devin mame inainte de a atinge majoratul a crescut in ultimii ani. Potrivit statisticilor, in 2009 in spital s-au inregistrat 66 de cazuri, anul trecut 84, iar in primele opt luni din acest an sunt deja 57 de cazuri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CT-performant_-pus-in-functiune-la-SJU-Sfantu-Gheorghe_17657/

lauff lautf laurf