Imprimare

O scoala americana, amendata ca refuzat inscrierea unui copil seropozitiv

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O scoala privata din statul american Pennsylvania este obligata sa plateasca 715.000 de dolari pentru ca a refuzat sa inscrie un copil de 13 ani purtator al virusului HIV. Unitatea de invatamant a incalcat, astfel, legea privind drepturile persoanelor cu handicap, au anuntat reprezentantii Ministerului american al Justitiei, informeaza Agerpres.

Unitatea de invatamant, care are incorporta si un internat, este finantata de o organizatie de caritate care ofera pregatire gratuita copiiilor defavorizati cu varste intre 4 si 17. Scoala a recunoscut ca "a blocat procesul de inscriere a lui Abraham Smith pentru ca are virusul HIV", se mentioneaza in acordul amiabil incheiat intre scoala, familie si guvernul american.

Conducerea scolii a recunoscut ca decizia sa a fost luata in urma analizei posibilelor riscuri la care ar fi fost supusi ceilalti copii si a drepturilor legale ale lui Abraham Smith si a altor candidati purtatori ai virusului HIV.

Chiar "daca nu a actionat din rautate sau ostilitate in cazul lui Abraham Smith sau a altor copii cu SIDA, scoala nu poate spune ca inscrierea unui copil seropozitiv ar reprezenta o amenintare directa la adresa sanatatii si a sigurantei altora", au precizat reprezentantii Ministerului Justitiei.

Prin urmare, Statele Unite ale Americii au stabilit ca scoala a 'incalcat' legea cu privire la drepturile persoanelor cu handicap (Americans with Disabilities Act), institutia fiind condamnata la plata a 700.000 de dolari catre familia copilului discriminat si 15.000 de dolari sanctiune civila catre Trezoreria SUA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-scoala-americana_-amendata-ca-refuzat-inscrierea-unui-copil-seropozitiv_17661/

lauff lautf laurf