Imprimare

In Republica Moldova vor fi infiintate echipaje pilot de tip SMURD

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In Republica Moldova vor fi infiintate structuri similare privind asistenta medicala de urgenta, dupa modelul romanesc, transmite Agerpres. Vor exista inclusiv echipaje pilot de tip SMURD.

"Este vorba despre un program elvetian si am avut colegi care au participat ca si consultanti la acesta si este in discutie - si stiu ca a fost ridicata aceasta problema - de a porni chiar o colaborare mai ales cu pompierii din Moldova, pe un sistem similar cum avem in Romania (...) in cursul acestui an cu siguranta vom avea contacte (cu partea din Moldova, n.r.), au fost unele discutii si vom continua. Dorim inclusiv crearea unor echipaje pilot de tip SMURD in colaborare cu institutiile similare care sunt acolo", a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat in MS.

In curand vor avea loc discutii bilaterale intre pompierii romani si cei moldoveni pentru a se ajunge la un program comun, atat pe partea de interventii la situatii de urgenta, cat si pe partea de urgente medicale.

Proiectul va fi o continuare a proiectului transfrontalier romano-moldovenesc referitor la interventia in cazuri de urgenta, in zona de frontiera, a unui elicopter.

"Exista deja un program transfrontalier intre Moldova si Romania prin care se va pune un elicopter care sa deserveasca zona de frontiera pe partea de urgenta. Exista un astfel de program, care este demarat. Acest lucru vizeaza imbunatatirea sistemului de urgenta si la dansii, si la noi, sub forma de colaborare. Discutiile vor fi sub coordonarea Ministerului de Externe, fiind o chestiune pe care o abordam impreuna. Deocamdata nu putem vorbi despre finantare, inca nu stiu cat este", a declarat dr. Raed Arafat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-Republica-Moldova-vor-fi-infiintate-echipaje-pilot-de-tip-SMURD_17668/

lauff lautf laurf