Imprimare

Participare gratuita la Congresul European de Medicina de Urgenta, pentru aproape 100 de persoane

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 80-100 de cadre medicale vor putea merge gratuit la cea de-a VII-a editie a Congresului European de Medicina de Urgenta (EUSEM 2012). Evenimentul se va desfasura la inceputul lunii viitoare, in Antalya, Turcia.

Participarea celor aproape 100 de persoane este sponsorizata de catre Fundatia pentru SMURD, iar persoanele doritoare trebuie sa se inscrie, completand un formular, care poate fi descarcat AICI. Apoi, documentul va trebui trimis pe adresa de email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Pot aplica medici rezidenti, asistenti medicali, paramedici, studenti, medici specialisti si medici primari care nu au beneficiat in ultimii doi ani de acest tip de sponsorizare din partea Fundatiei pentru SMURD sau a Societatii de Medicina de Urgenta Catastrofa din Romania.

"Un alt criteriu de departajare determinant este depunerea unei lucrari la acest congres", sustin reprezentantii Fundatiei pentru SMURD, care mentioneaza ca se va tine cont si de activitatea de voluntariat desfasurata, cunoasterea limbii engleze, specialitatea si, nu in ultimul rand, recomandarile primite.

Sponsorizarea va include:

  • transportul cu autocarul pe ruta Bucuresti-Istanbul-Antalya si retur (transportul dureaza aprox. 20 ore si se efectueaza in mod continuu, cu pauze de refacere de aprox. 25 minute);
  • cazarea si mic-dejun inclus, pe durata Congresului (1-6 octombrie);
  • taxa de participare in valoare de 250 EUR.

 

Atentie, persoanele interesate sunt rugate sa se grabeasca deoarece inscrierile pot fi facute pana marti, 18 septembrie.

120 de romani, prezenti EUSEM 2011

Editia a VI-a a Congresului European de Medicina de Urgenta a a avut loc, anul trecut in perioada 11-14 octombrie la Stockholm, Suedia. Atunci, tara noastra a fost reprezentata de o delegatie formata din 120 de participanti din diferite orase ale tarii. Cei mai multi au fost din judetele Mures (24), Bucuresti (15), Constanta (11), Iasi (10), Timis (7) si Cluj (6).

Ponderea cea mai mare a revenit medicilor rezidenti (56%), urmati de medicii primari (14%), medicii specialisti (6%), studentii (9%) si asistentii medicali (15%).

Pe parcursul celor patru zile de prezentari stiintifice Romania a fost reprezentata prin 5 prezentari orale si 19 postere repartizate pe doua sesiuni, care au acoperit majoritatea sectiunilor.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Participare-gratuita-la-Congresul-European-de-Medicina-de-Urgenta_-pentru-aproape-100-de-persoane_17665/

lauff lautf laurf