Imprimare

Avocatul Poporului verifica daca dreptul la sanatate este asigurat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Avocatul Poporului va verifica gradul de asigurare al accesului cetatenilor la serviciile de sanatate, informeaza Agerpres. Totul va porni de la situatiile create dupa desfiintarea unor spitale, dupa cum a tinut sa precizeze Valer Dorneanu, cel care asigura conducerea intermara a institutiei.

"Vom actiona, in urmatoarea etapa, cu privire la asigurarea dreptului la sanatate. (...) Vom pleca de la desfiintarea spitalelor, nu cu gandul premeditat de a redeschide toate spitalele, nu cu gandul premeditat de a strica reforma care a fost gandita, si presupun ca a fost gandita si cu participarea unor specialisti, dar cu gandul de a se asigura sanatatea si interventia medicala cat mai prompt si cat mai eficient", a declarat adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu.

Avocatul Poporului s-a autosesizat in acest caz, deoarece este vorba de o problema care afecteaza un numar mare de cetateni.

"Trebuie gasite solutii si aceasta este, printre altele, menirea Avocatului Poporului, sa intervina sa apere drepturile fundamentale ale cetatenilor, nu sa se amestece in alte chestiuni care ar transforma institutia intr-un centru de putere. Noi nu trebuie sa actionam doar cand vine Popescu sau Ionescu si se plange ca primarul nu i-a dat butelie sau ca doctorul cutare l-a tratat in mod necorespunzator, trebuie sa actionam si pe probleme de ansamblu, care sa previna incalcarile acestea individuale. (...) De aceea vom interveni in problema spitalelor", a conchis Dorneanu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Avocatul-Poporului-verifica-daca-dreptul-la-sanatate-este-asigurat_17666/

lauff lautf laurf