Imprimare

Italianul care a refuzat sa faca transplant unui roman a actionat ireprosabil

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Formalitatile italiene in cazul romanului despre care s-a scris ca a fost discriminat de un medic italian care n-a vrut sa ii transplanteze o inima au fost ireprosabile, anunta Agerpres. Concluzia apartine ambasadei Italiei la Bucuresti, cea care a urmarit cu atentie cazul presupusei discriminari.

"Dorim sa-i asiguram pe cetatenii romani ca au fost demarate toate procedurile de control de catre Autoritatile sanitare competente care au certificat faptul ca formalitatile prevazute in materie de transplant cardiac au fost urmate intr-un mod ireprosabil. De fapt, spitalul implicat nu a considerat ca pacientul este potrivit in momentul respectiv pentru transplant, declarandu-se, totusi, disponibil pentru a-l interna, a reevalua optiunea transplantului si pentru a lua in consideratie si un eventual transfer la un centru specializat din Romania", se arata intr-un comunicat trimis de ambasada.

Ambasada arata ca se desfasoara si un audit la Centrul National de Transplanturi pentru o verificare ulterioara a celor intamplate.

In luna august, un chirurg cardiac de la un spital din Padova (nord), chemat la un spital din Mestre, langa Venetia, regiunea Veneto, pentru a decide asupra unui transplant de inima pentru un pacient roman, a refuzat sa faca operatia.

"Sa-si faca transplantul in Romania! Inimile italienilor trebuie sa fie date italienilor", ar fi spus medicul din Padova. Romanul, un marinar imbarcat pe o nava a unui armator italian, era tinut in viata cu o inima artificiala mecanica, in urma unui atac de cord. Pacientul a fost transportat de la Mestre la Udine, la un alt spital specializat in transplanturi de cord, unde a fost operat cu succes, pe 21 august.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Italianul-care-a-refuzat-sa-faca-transplant-unui-roman-a-actionat-ireprosabil_17671/

lauff lautf laurf