Imprimare

CIADO isi suspenda activitatea in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia antidrog CIADO a decis sa-si suspende activitatea in Romania, acuzand "indiferenta totala" a guvernelor care s-au succedat din 2008 pana in prezent fata de problematica drogurilor. CIADO adreseaza un apel clasei politice din Romania sa se implice in lupta antidrog, informeaza Agerpres.

"Daca cei tineri, pentru care construim, vor fi o generatie de consumatori de droguri, nu vom avea un viitor ca natiune. [...] Constatam ca toate guvernele au alocat fonduri, pentru tot felul de ONG de casa ale partidelor ce s-au perindat la guvernare, iar cele din zona antidrog au fost fortate, rand pe rand, sa-si inchida activitatea, din lipsa de finantare", se arata intr-un comunicat trimis ageniei de presa.

Organizatia atrage atentia Guvernului ca "politicile antidrog nu au culoare politica" si aminteste ca CIADO Romania a sustinut motiunea simpla privind etnobotanicele, promovata de Uniunea Social Liberala, "asa cum a sustinut de buna credinta si Partidul Democrat Liberal in promovarea legislatiei privind interzicerea comercializarii substantelor psihoactive si psihotrope", aspect care dovedeste interesul CIADO fata de problematica drogurilor din tara noastra si nu un interes politic, mai arata comunicatul de presa.

"USL a promis ca va acorda o atentie deosebita problematicii drogurilor din Romania in momentul venirii la guvernare, dar constatam in urma corespondentei cu CIADO ca va detasati de afirmatiile dumneavoastra ca Uniune Social Liberala, refuzand dialogul pe aceasta tema ca si predecesorul dumneavoastra, domnul Emil Boc", declara conducerea CIADO Romania - academicianul Constantin Balaceanu Stolnici (presedinte, foto), Gigel Lazar (presedintele executiv).

Totodata, organizatia avertizeaza ca, in Romania, consumul de droguri a crescut, in ultimii trei ani, de la 1,7% la 4,3%, un ritm atins in lume in 40-50 de ani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CIADO-isi-suspenda-activitatea-in-Romania_17670/

lauff lautf laurf