Imprimare

Un job stresant creste cu 23% riscul de infarct

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un loc de munca extrem de solicitant, cu un control redus, ar putea fi o combinatie mortala, sustin cercetatorii britanici, citati de Agerpres.

Oamenii de stiinta au analizat 13 studii europene, cuprinzand aprooximativ 200.000 de persoane. Ei au constatat ca stresul la locul de munca este legat de o crestere cu 23% a riscului de a suferi un atac de cord si a deceselor din cauza bolilor coronariene.

Riscul de a dezvolta o boala de inima este mult mai crescut in cazul fumatorilor si al celor sedentari, se arata in raportul publicat in revista medicala Lancet. British Heart Foundation afirma ca modul in care oamenii reactioneaza la stresul de la locul de munca reprezinta cheia.

De asemenea, medicul Bo Netterstrom, de la Spitalul Bispebjerg din Danemarca, a subliniat ca si stresul legat de nesiguranta locului de munca "are o importanta majora" in dezvoltarea unei boli de inima.

O echipa de cercetatori de la University College London a afirmat ca orice profesie poate conduce la stres, fapt intalnit mai frecvent in randul muncitorilor necalificati.

Medicii care au de luat multe decizii in profesia lor sunt mai putin susceptibili sa sufere de stres la locul de munca fata de un angajat care lucreaza la o linie de productie suprasolicitanta dintr-o fabrica.

Cercetatorii au afirmat ca eliminarea stresului la locul de munca ar reduce cu 3,4% riscul de a dezvolta o boala de inima si ar putea ajunge chiar pana la 36% in cazul in care persoanele in cauza ar renunta la fumat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-job-stresant-creste-cu-23_-riscul-de-infarct_17677/

lauff lautf laurf