Imprimare

Deficit de personal la SJU Resita. Spitalul functioneaza la cota de avarie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta din Resita se confrunta cu deficit de personal si functioneaza la cota de avarie, a declarat managerul institutiei, dr. Dumitru Secasan, citat de Agerpres.

"Resursa umana parea ca se rezolva si ca Ministerul Sanatatii poate scoate la concurs cele 33 de posturi vacantate. Spitalul Judetean a solicitat, prin Consiliul de administratie, avizul din partea Consiliului Judetean Caras-Severin. La doua zile dupa primirea avizului, insa, ministerul de resort a trimis o nota prin care se spunea ca acest lucru se va intampla doar dupa ce aceasta institutie isi va stabili prioritatile. Pana atunci, functionam la cota de avarie", a explicat Secasan.

In urma cu doi ani, SJU Resita functiona cu 1.246 de salariati, in timp ce in prezent numarul acestora a ajuns la 937.

"In 2009 consider ca a fost o situatie normala, din punctul de vedere al resursei umane. Acum, facem cu greu fata pe toate sectiile. La acest moment este prioritara repartizarea posturilor vacantate, pentru ca e un mare deficit de personal, cu impact asupra sanatatii", a completat managerul.

Diferenta se reflecta omogen pe toate sectiile si compartimentele spitalului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Deficit-de-personal-la-SJU-Resita.-Spitalul-functioneaza-la-cota-de-avarie_17684/

lauff lautf laurf