Imprimare

A crescut numarul agresiunilor fizice asupra ambulantierilor din Vaslui

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Serviciul Judetean de Ambulanta din judetul Vaslui se inregistreaza tot mai multe cazuri de agresiuni asupra echipajului, informeaza Agerpres. Potrivit sursei citate, acestia sunt agresati fie de catre pacienti, fie de catre apartinatori.

"Ne confruntam foarte des cu agresiuni verbale, dar in ultimul timp au fost si agresiuni fizice numeroase. De obicei, pe fondul consumului de alcool, pacientii, dar mai ales apartinatorii acestora devin agresivi cu membrii echipajelor de pe ambulante, iar in aceasta perioada, crescand consumul de bauturi alcoolice, s-a inregistrat si o crestere a numarului de agresiuni. Din pacate, personalul medical de pe ambulante este foarte expus, dar asteptam un act normativ care sa incrimineze genul acesta de infractiuni", a declarat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.

Conform acesteia, recent, o persoana care a lovit echipajul de pe o ambulanta si a distrus aparatura medicala din salvare, insa a fost condamnata definitiv la cinci luni de inchisoare cu suspendare si a fost obligata sa plateasca pagubele produse.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-crescut-numarul-agresiunilor-fizice-asupra-ambulantierilor-din-Vaslui_17683/

lauff lautf laurf