Imprimare

Fost secretar general al MS, condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Gheorghe Sarb, fost secretar general al Ministerului Sanatatii, a fost condamnat de Tribunalul Arges la trei ani de inchisoare cu suspendare. Sarb era anchetat intr-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in care au mai fost inculpati fostul director executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges, Anca Elena Alexandrescu, dar si doi dintre adjunctii acesteia, Mioara Bucur si Octavian Iordache, informeaza Agerpres.

Fostul secretar general al MS a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru luare de mita, respectiv un an de inchisoare pentru folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Instanta de fond a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, stabilind un termen de incercare de sase ani.

Ceilalti trei inculpati din dosar au fost condamnati la cate un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. in cazul lor, instanta a stabilit un termen de incercare de patru ani.

Sentinta pronuntata de Tribunalul Arges nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare. Cei patru inculpati au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pe 9 noiembrie 2011.

Potrivit anchetatorilor, pe 11 si 13 octombrie 2010, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea functiilor publice de conducere de director executiv, director executiv adjunct de sanatate publica si director executiv adjunct economic in cadrul DSP Arges, La concurs s-au inscris si inculpatii Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur si Octavian Iordache, care detineau deja functiile publice de conducere mentionate in baza unor ordine de delegare a functiei.

"In acest context, in zilele de 9 si 13 octombrie 2010, inculpatul Sarb Gheorghe, in calitate de secretar general al Ministerului Sanatatii si de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea functiilor mentionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toti cei trei candidati, suma de 600 de euro si produse alimentare si nealimentare. Banii si bunurile au fost primite pentru a le furniza candidatilor subiectele propuse de reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru ambele probe (scris si oral) ale concursului si pentru a le acorda un punctaj favorabil", se arata in comunicat.

Gheorghe Sarb le-a furnizat tuturor candidatilor subiectele de concurs, iar dupa examen, toti cei trei candidati au fost declarati admisi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fost-secretar-general-al-MS_-condamnat-la-3-ani-inchisoare-cu-suspendare_17695/

lauff lautf laurf