Imprimare

Aparatura de specialitate pentru SCJU Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad a a fost dotat cu aparatura de specialitate a blocului operator recent reconditinat, anunta Agerpres.

Banii au fost alocati de o societate de investitii. In afara de cei peste 100.000 de euro alocati in acest an sistemului de sanatate aradean, societatea mai trebuie sa isi onoreze promisiunea facuta celor de la SMURD Arad, carora le-a promis ca le va cumpara echipamente noi.

"Constatand ca medicii din cadrul Clinicii 1 Chirurgie a SCJU Arad lucreaza in conditii foarte grele, impreuna cu Consiliul de administratie am decis sa sponsorizam unitatea spitaliceasca in vederea achizitionari si montarii unui echipament medical in valoare de 60.758 de euro. Este vorba de o masa chirurgicala electrohidraulica, radiotransparenta STERIS - HIMAX, de ultima generatie, care a intrat deja in dotarea Blocului operator a Sectiei Chirurgie generala din Clinica Chirurgie 1 a spitalului. Tot acolo a fost montata si o lampa scialitica (pentru dotarea unei sali de operatie - n.r.) foarte performanta, achizitionata de SCJU, din cei 50.000 de lei donati de SIF spitalului in acest scop", a declarat Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a facut cunoscut faptul ca administratia judeteana a finalizat documentatia pentru achizitionarea de aparatura medicala pentru ATI si, respectiv, chirurgie, in valoare de circa un milion de euro, insa documentatia pentru aprobarea leasingului pe care CJ Arad s-a angajat sa il plateasca sta blocata de mai bine de doua luni la Ministerul de Finante.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aparatura-de-specialitate-pentru-SCJU-Arad_17702/

lauff lautf laurf