Imprimare

Se apropie examenul pentru atestatele de studii complementare. Arondarea pe centre, publicata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a publicat arondarea pe centre universitare a candidatilor inscrisi la examenul de obtinere a atestatelor de studii complementare, sesiunea septembrie 2012. Conform documentului, 1241 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul de studii complementare.

Cei mai multi candidati sunt in Bucuresti (804). Pe a doua pozitie in clasament se situeaza centrul universitar Cluj Napoca, unde sunt inscrise 110 persoane, in timp ce la Targu Mures un numar de 81 de medici vor sustine examenul de studii complementare.

Atestatul in implantologie a starnit cel mai mare interes pentru cei inscrisi, intrucat 429 de candidati urmeaza sa sustina examenul in acest domeniu. Dermato-cosmetologia, managementul serviciilor de sanatate si ultrasonografia generala au depasit cate 100 de candidati inscrisi (154; 127 respectiv 126 candidati).

La polul opus, cel mai putin interes in randul candidatilor au suscitat atestatele in asistenta medicala de urgenta, endoscopie digestva terapeutica si medicina materno-fetala. Consultati AICI arondarea pe centre universitare.

Examenul, programat pe 27 septembrie 2012

Examenul pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti va avea loc pe data de 27 septembrie 2012. Conform publicatiei de examen, in aceasta sesiune s-au putut inscrie candidatii care au finalizat pana pe 31.08.2012 pregatirea teoretica si practica aferenta obtinerii de atestate de studii complementare.

Inscrierile au avut loc in perioada 27 august - 7 septembrie 2012, la sediul Ministerului Sanatatii, cu o exceptie. Inscrierile pentru atestatul in Implantologie, care s-au derulat in aceeasi perioada, s-au facut la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care candidatii au facut stagiile de pregatire: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. Directiile de Sanatate publica mentionate sunt si cele care isi asuma intreaga responsabilitate privind respectarea conditiilor de participare.

Cei mai multi candidati din mai 2012, interesati de ultrasonografia generala

Examenele se vor desfasura in centrele universitare medicale acreditate de MS, centre in care s-a efectuat pregatirea candidatilor. Acestia vor fi nevoiti sa obtina minim nota 7 pentru a promova examenul si pentru a obtine atestatul de studii complementare.

La sesiunea din mai 2012 s-au inscris 1045 de medici, cei mai multi dintre ei optand pentru ultrasonografia generala (207 candidati) si histeroscopie (93 candidati). La polul opus s-au aflat audiologia, cardiologia interventionala, ecografia endocrina, ginecologia, tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata si utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserilor in medicina dentara.

Cei mai multi candidati din sesiunea mai 2012 s-au inscris la Bucuresti.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Se-apropie-examenul-pentru-atestatele-de-studii-complementare.-Arondarea-pe-centre_-publicata_17703/

lauff lautf laurf