Imprimare

Ancheta privind decesul unei fetite, internate la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autoritatile locale iesene au demarat o ancheta dupa ce o fetita in varsta de un an si doua luni a murit la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria, dr. Catalina Ionescu, a declarat ca fetita a fost adusa la spital joi, saptamana trecuta, in stare de coma profunda. La internare, mama copilului credea ca acesta suferea de pneumonie.

Investigatiile medicale au aratat ca fetita avea multiple leziuni traumatice la nivel cranio-cerebral, motiv pentru care au fost sesizati reprezentantii Directiei Judetene pentru Protectia Copilului si cei ai Politiei.

"In luna iulie, mama copilului a depus o cerere pentru a locui intr-un centru maternal. La scurt timp a revenit cu o alta adresa, prin intermediul careia eram anuntati ca renunta la ideea de a locui intr-un centru maternal intrucat se va muta la o matusa materna din Holboca. Nici aici nu a stat prea mult timp. Ancheta desfasurata de noi imediat dupa sesizarea cazului a aratat ca femeia s-a mutat la Iasi alaturi de concubinul sau, care este si tatal copilului", sustine Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei Judetene pentru Protectia Copilului.

In prezent, politistii si procurorii desfasoara o ancheta pentru a stabili conditiile si cauzele care au dus la decesul copilului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-privind-decesul-unei-fetite_-internate-la-Spitalul-de-Pediatrie-Sf.-Maria-Iasi_17705/

lauff lautf laurf