Imprimare

Aproape 90 de medici dau examenul de specialist in ATI

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 89 de medici s-au inscris la editia din aceasta toamna a examenului de specialist in Anestezie Terapie Intensiva. Candidatii vor sustine examenul weekendul viitor, pe 29 septembrie. Ca in fiecare an, examenul de specialist in Anestezie si Terapie Intensiva are loc mai devreme cu aproximativ trei saptamani decat sustinerea probelor in celelalte specialitati.

Examenul va cuprinde doua teste cu 120 de intrebari cu raspunsuri multiple, la alegere. Fiecare test are 60 intrebari, dureaza 2 ore si se sustine dupa testele-grila elaborate de catre Societatea Europeana de Anestezie. Proba scrisa din cadrul examenului de medic specialist cu diploma EDA, specialitatea ATI va fi sustinuta de toti candidatii in centrul universitar din Capitala.

Ca si anul trecut, membrii Comisiei Nationale de Examen pentru proba scrisa vor stabili punctajul minim national de promovare corespunzator notei minime de 7.00, punctaj care va permite continuarea sustinerii probelor de examen ale candidatilor.

In ceea ce priveste probele practice/ clinice, acestea vor avea loc in 5 centre universitare, conform arondarii aprobate de catre conducerea Ministerului Sanatatii pe baza pregatirii efectuate si a optiunilor candidatilor. Concret, probele practice vor fi sustinute in Bucuresti, Cluj-napoca, Craiova, Iasi si Timisoara.

Cei mai multi candidati au fost arondati centrului universitar bucurestean, si anume 36. Pe locul al doilea se situeaza centrul iesean cu 18 medici inscrisi, urmat de centrul universitar Cluj-Napoca, unde vor sustine probele 14 medici clujeni si unul din Targu-Mures. In centrul universitar din vestul tarii vor da probele practice 11 medici, dintre care unul provine din Oradea. La Craiova au fost arondati 9 medici.

La sesiunea din toamna a anului trecut a examenului de specialist (19 octombrie) s-au prezentat 1.857 de medici si farmacisti, in timp ce la sesiunea din 14 martie 2012, s-au inscris in total 549 de candidati.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproape-90-de-medici-dau-examenul-de-specialist-in-ATI_17707/

lauff lautf laurf