Imprimare

Compusii naturali, mai eficienti decat chimioterapia?

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Chimioterapia este extrem de toxica si, de multe ori, functioneaza impotriva mecanismelor naturale de lupta impotriva cancerului ale organismului. Cercetatorii sustin, insa, ca exista o alternativa la chimioterapie, care poate fi gasita in compusii naturali. Ei pot ucide celulele canceroase fara a le distruge pe cele sanatoase, informeaza realitatea.net.

Un astfel de compus poate fi gasit in tulpinele de ananas, numit bromelaina. Acesta trateaza cancerul mult mai eficient decat medicamentul de chimioterapie fluorauracil-5, arata un studiu publicat in "Jurnalul Planta Medica". Efectul bromelainei a fost superior fluorouracilului-5 cu aproximativ 263%. Cercetarea a mai aratat ca bromelaina nu a cauzat nici un efect negativ suplimentar animalelor testate, in timp ce medicamentul fluorauracil-5 nu a avut succes.

Un alt compus este Vitamina C. Medicul Ronald Hunninghake a descoperit intr-un studiu care a durat 15 ani ca vitamina C este citotoxica in mod selectiv impotriva celulelor canceroase.

Totodata, medicul Bill E. Chan, care este un cercetator renumit in domeniul tratarii cancerului de piele, spune ca "extractele din plante din familia Solanaceelor, cum ar fi vinetele, rosiile, cartofii si ardeii, sunt compusi care au abilitatea de a ucide celulele canceroase fara a afecta sanatatea".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Compusii-naturali_-mai-eficienti-decat-chimioterapia__17710/

lauff lautf laurf