Imprimare

Locurile in cea de-a doua specialitate au fost suplimentate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a suplimentat locurile pentru cea de-a doua specialitate in regim cu taxa. In domeniul chirurgiei plastice si microchirurgiei reconstructive sunt doua locuri in plus la Constanta, pe langa cele 10 locuri disponibile la Bucuresti, cinci la Cluj Napoca, doua la Iasi si doua in Oradea.

In sesiunea septembrie a acestui an au fost puse la dispozitia medicilor interesati 1800 de locuri pentru cea de-a doua specialitate.

Cele mai multe locuri disponibile sunt in Bucuresti, si anume 581. In Cluj exista 216 locuri propuse pentru pregatirea in a doua specialitate, urmat de Timisoara cu 194, Targu Mures cu 182 si Iasi - 157. Cele mai putine locuri disponibile pentru medicii interesati de a doua specialitate sunt in Galati, numai 34.

Lista candidatilor admisi, publicata pe 10 octombrie

Dosarele de inscriere in programul de pregatire pentru a doua specialitate pot fi depuse la sediul MS pana pe data de 28.09.2012, ele cuprinzand urmatoarele documente:
- cerere de inscriere
- acordul angajatorului de participare la programul de pregatire in cea de-a doua specialitate
- avizul de inscriere la programul de pregatire eliberat de rectorat/decanat
- fotocopia certificatului de medic specialist
- fotocopia avizului de libera practica
- certificat medical de sanatate, A5
- fotocopie act de identitate
- fotocopie documente schimbare nume
- angajament de plata

Lista celor inscrisi in program va fi publicata pe data de 10.10.2012. Cinci zile mai tarziu va demara programul de pregatire in cea de-a doua specialitate.

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii, stabilite de MS

Gasiti AICIlista candidatilor admisi in programul de pregatire in a doua specialitate, regim cu taxa, sesiunea mai 2012. 

Desfasurat in regim cu taxa, programul de pregatire are aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva. Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, iar echivalarea este facuta de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii.

In conditiile in care numarul solicitarilor pe o anumita specialitate va depasi numarul de locuri acordate, coordonatorul de program are dreptul sa organizeze teste de selectie. Avizul de inscriere va fi primit de catre candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Locurile-in-cea-de-a-doua-specialitate-au-fost-suplimentate_17708/

lauff lautf laurf