Imprimare

Rezidentiatul din acest an va fi organizat pe 25 noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii Universitatilor de Medicina si Farmacie pentru a discuta conditiile in care se va organiza anul acesta concursul de intrare in Rezidentiat. Data stabilita este 25 noiembrie.

La fel ca anul trecut, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici.

Noutatea din acest an este aceea ca vom organiza concurs de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara. De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Conform discutiilor, fiecarui centru universitar ii vor fi arondate si judetele pentru care se organizeaza rezidentiat pe post.

In ceea ce priveste numarul locurilor si al posturilor scoase la concurs, perioada de inscriere sau conditiile care trebuie indeplinite pentru inscrierea in concurs, reprezentantii Ministerului anunta ca acestea vor fi publicate in prima parte a lunii octombrie, atat pe pagina oficiala a concursului - www.rezidentiatinfo.ro -, cat si in mass-media.

Rezidentiatul din 2012 a avut parte de mai multe modificari si schimbari. Totul a inceput in luna noiembrie a anului trecut, cand rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au decis ca pentru examenul de rezidentiat din 2012 sa existe o bibliografie unica, cel putin la specialitatea Medicina Generala. Cartea - "Book des ECN" (Epreuves Classantes Nationales, n. red.) a fost lansata oficial, dupa intalnirea Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR) de la Cluj-Napoca, cand a fost inaugurata si Libraria UMF "Iuliu Hatieganu".

Reamintim ca in luna iulie, cele 59 de curricule de pregatire in rezidentiat au fost publicate in format pdf pe noul site al Directiei Resurse Umane si Certificare din cadrul MS - perfmed.rezidentiat.info.

Tot anul acesta, cadrele didatice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala au elaborat o culegere de teste grila pentru concursul de rezidentiat din acest an.

In ceea ce priveste tematicile, Ministerul Sanatatii le-a aprobat si publicat la doua luni dupa ce rectorii universitatilor de medicina si farmacie au trimis documentele. Atat rectorii, cat si medicinistii se asteptau ca tematicile se fie afisate in cel mult doua saptamani de la realizarea lor. Necesitatea era si mai mare pentru specialitatea Medicina generala, avand in vedere ca bibliografia a fost modificata.

Anul acesta, fostul ministru al Sanatatii, dr. Ladislau Ritli, a stabilit si organizat si o sesiune extraordinara de rezidentiat, in luna mai, pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase vacante dupa reziadentiatul din noiembrie 2011. Un numar de 372 de tineri medici au promovat Rezidentiatul din 20 mai 2012.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiatul-din-acest-an-va-fi-organizat-pe-25-noiembrie_17715/

lauff lautf laurf