Imprimare

Abuzul de analgezice duce la dureri de cap

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii sustin ca persoanele care abuzeaza de analgezice risca sa se confrunte cu dureri de cap, scrie publicatia BBC, citata de gandul.info.

Avertismentul a venit din partea Institutului National al Sanatatii si al Excelentei Clinice din Marea Britanie. Potrivit specialistilor, durerile de cap provocate de supradoza de analgezice seamana cu durerile pe care oamenii le au in mod obisnuit. In locul pastilelor, doctorii recomanda, in anumite circumstante, acupunctura.

Cu toate acestea, expertii nu au putut da o explicatie palpabila in privinta acestui efect advers neasteptat, dar avertizeaza ca starea de sanatate a unui pacient se inrautateste de regula atunci cand acesta urmeaza un tratament fara a cere sfatul medicului.

Aproape un milion de britanici se confrunta cu dureri de cap puternice care ar putea fi prevenite. Potrivit medicilor, migrenele sunt provocate chiar de pastilele care ar trebui sa lupte cu durerea, respectiv de analgezice.

Specialistii vorbesc despre un cerc vicios in care sunt prinse persoanele care vor sa isi trateze nevralgiile: iau analgezice in speranta ca ii vor ajuta, dar aceste pastile le provoaca alte dureri de cap.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Abuzul-de-analgezice-duce-la-dureri-de-cap_17717/

lauff lautf laurf