Imprimare

Au inceput inscrierile pentru masteratele oferite de UMF Timisoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Azi a inceput perioada de inscriere la programele de masterat oferite de Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara in anul universitar 2012/ 2013. Institutia de invatamant superior medical pune la dispozitia absolventilor de medicina, medicina dentara si farmacie cinci programe masterale. Doritorii au la dispozitie sapte zile pentru a se inscrie, ultima fiind 28 septembrie.

Masteratul Managementul serviciilor sociale si de sanatate isi propune sa pregateasca o noua generatie de manageri in domeniul de ingrijiri de sanatate si in domeniul asistentei sociale, care sa poata sa isi asume noul rol in contextul si serviciile actuale. Programul se adreseaza celor care doresc sa promoveze in functii manageriale in cadrul sistemului sanitar. Printre cei care se pot inscrie se numara absolventii de medicina, medicina dentara, farmacie, biologie, chimie, stiinte economice si stiinte juridice care detin o diploma de licenta.

Candidatii, care vor fi nevoiti sa sustina o proba de admitere constand intr-un test grila, au la dispozitie 20 de locuri, dintre care 10 sunt bugetate, iar 10 sunt cu taxa.

Preventia si recuperarea in afectiunile cardiopulmonare, masterat de doi ani

Al doilea program de masterat, Managementul asistentei medicale perinatale, se adreseaza absolventilor de medicina generala sau ai facultatii de pediatrie. Acestia vor dobandi pregatire teoretica si practica in pediatrie, neonatologie, puericultura, chirurgie pediatrica, genetica medicala, obstetrica, ginecologie, reproducere umana asistata, etica si deontologie perinatala precum si în programe de sanatate privind ocrotirea mamei si copilului si psihopedagogie.

Candidatii au la dispozitie cinci locuri bugetate si 15 cu taxa. Ei vor sustine un examen scris ca si proba de admitere.

Absolventii de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare, Kinetoterapie si Motricitate Speciala, Fiziokinetoterapie, Medicina Generala, Asistenta Medicala Generala, Nutritie si Dietetica se pot inscrie la programul masteral Preventia si recuperarea in afectiunile cardiopulmonare, care are o durata de 2 ani de zile, spre deosebire de celelalte patru masterate oferite de universitate.

Media de admitere se calculeaza ca medie aritmetica intre nota examenului de licenta, cea de la proba de verificare a cunostintelor si nota provenientei absolventului, unde absolventii UMF Victor Babes Timisoara primesc 10 puncte, absolventii unor facultati cu profil medical sau de recuperare din alte universitati primesc 9 puncte, iar absolventii altor facultati – 8 puncte.

Numarul de locuri disponibile in program este de 20, dintre care 10 la buget, 10 cu plata.

Doua programe masterale destinate farmacistilor

25 de locuri sunt puse la dispozitia farmacistilor din farmacia comunitara, a farmacistilor clinicieni, farmacistilor de spital si a medicilor de familie in cadrul masteratului Managementul farmacoterapiei la persoanele varstnice.

Acestia isi vor completa cunostintele si abilitatile de comunicare privind farmacoterapia persoanelor varstnice in vederea prevenirii si diminuarii riscului iatrogen in geriatrie si vor avea posibilitatea de a continua masteratul cu un doctorat in domeniul farmacoterapiei la pacientii de varsta a treia. Candidatii vor fi nevoiti sa sustina un test grila de farmacologie.

Cel de-al cincilea program masteral de la Universitatea de Medicina Victor Babes din Timisoara se adreseaza celor interesati de dermatologie, cosmetica si medicina estetica.

Masteratul Formularea si evaluarea produsului dermato-cosmetic, cu o durata de un an, pune la dispozitia celor interesati 25 de locuri, dintre care cinci sunt la fara taxa. Admiterea consta intr-o proba teretica din tematica de curs a disciplinei de dermatofarmacie si cosmetologie si un interviu.

Taxa de studiu la masterate - 4.000 RON pe an

Acte necesare pentru inscriere:
a. un dosar plic
b. cerere tip – inregistrata la Registratura Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor
Babes” din Timisoara
c. fisa personala de inscriere
d. diploma de bacalaureat – copie legalizata
e. diploma de absolvire a facultatii/facultatiilor – copie legalizata
f. adeverinta de absolvire in cazul absolventilor promotia 2012 – copie legalizata
g. supliment de diploma/foaie matricola – copie legalizata
h. certificat de nastere – copie legalizata
i. certificat de casatorie (daca este cazul) – copie legalizata
i. copie dupa chitanta doveditoare a achitarii taxei de inscriere
k. copie dupa buletin/carte identitate
l. adeverinta medicala (apt pentru studii) de la medicul de familie
m. doua fotografii ¾

Taxa de studiu la toate cele cinci masterate este de 4.000 RON pe an, in timp ce taxa de inscriere este de 200 de RON, iar cea de confirmare a locului este de 100 RON.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Au-inceput-inscrierile-pentru-masteratele-oferite-de-UMF-Timisoara_17720/

lauff lautf laurf