Imprimare

3500 de medici dentisti au fost instruiti gratuit prin proiectul DENT

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul program educational pentru medicii dentisti din Romania a intrat in cel de-al treilea an de implementare. Potrivit reprezentantilor Societatii de Stomatologie Estetica, primii doi ani ai proiectului DENT s-au desfasurat foarte bine. Mai mult, organizatorii cursurilor de perfectionare au suplimentat locurile cu mai mai mult de 100%.

"Deja ne-am indeplinit si ne-am depasit targeturile initiale. A fost semnat un contract de modificare a proiectului si am depasit si noile targeturi pe care ni le-am asumat. Aici ma refer la numarul de participanti. Daca am plecat de la un target initial de 1500 de participanti unici, am ajuns la un numar de peste 3500 de medici scolarizati", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, dr. Florin Lazarescu, director in cadrul Societatii de Stomatologie Estetica din Romania si manager al proiectului DENT.

Cursurile au fost si sunt sustinute atat de medici din tara, cat si din strainatate. Numarul foarte mare al participantilor arata organizatorilor ca medicii dentisti apreciaza sesiunile de instruire.

"Reactiile participantilor sunt foarte bune. Urmarim ca pe langa partea teoretica sa oferim si o parte practica, adica sa fie organizate si cursuri de tip hands-on. In continuare, toate cursurile sunt sold out, desi nu costa nimic, iar acest lucru ne face sa credem ca am ales topicurile importante pentru medicii dentisti", sustine dr. Lazarescu.

Manual de estetica dentara, tiparit in 10.000 de exemplare

Organizatorii proiectului mai au de tiparit un numar de 10.000 de manuale pentru medicii dentisti. Acest proces este in acest moment in desfasurare.

"Manualul de estetica dentara exista in acest moment intr-o varianta nedefinitivata. Asteptam modificari de la autori", a explicat dr. Lazarescu, adaugand ca deja se lucreaza la pregatirea Congresului de estetica dentara din 2013.

Proiectul "Dinamism, Eficienta si Noi Tehnologii in Medicina Dentara (DENT) este primul program educational cofinantat din fonduri europene pe stomatologie prin care se urmareste cresterea competitivitatii intre medici, dar si adaptarea tehnologica in domeniul medicinei dentare. El a fost lansat in luna octombrie 2010, iar baza informatica a programului a devenit operationala in ianuarie 2011.

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii si competitivitatii medicilor dentisti, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini care sa favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, precum si adoptarea noilor tehnologii in domeniul medicinei dentare.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/3500-de-medici-dentisti-au-fost-instruiti-gratuit-prin-proiectul-DENT_17724/

lauff lautf laurf