Imprimare

Furnizorii de servicii medicale vor fi verificati lunar de CAS-uri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Casele de Asigurari de Sanatate vor efectua lunar controale pentru a vedea daca exista concordanta intre activitatea raportata de furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale cu care se afla in relatie contractuala si activitatea efectuata in luna respectiva.

Potrivit unui Ordin al Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) verificarile vor fi facute de echipe formate din cel putin doua persoane, una dintre ele fiind din structura de control a institutiei. Persoanele respective sunt desemnate prin decizie a presedintelui director general al casei de asigurari de sanatate din judetul respectiv.

Verficarile lunare vor fi efectuate prin sondaj, cel care stabileste esantionul de sondaj si furnizorii care urmeaza sa fie verificati fiind presedintele-director general al CAS.

De asemenea, controlul va stabili realitatea intre serviciile raportate si cele care au avut loc efectiv, verificarile avand loc dupa depunerea documentelor in vederea decontarii serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale, inainte parcurgerii celorlalte faze ale executiei bugetare.

Ordinul este obligatoriu pentru presedintii directori ai CAS-urilor.

Cititi ordinul in intregime AICI

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Furnizorii-de-servicii-medicale-vor-fi-verificati-lunar-de-CAS-uri_17723/

lauff lautf laurf