Imprimare

Barbatii intre 30 si 50 de ani prezinta cel mai mare risc de sinucidere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Barbatii cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani prezinta cel mai mare risc de sinucidere, in contextul schimbarilor economice si familiale care le zdruncina increderea in ei insisi, arata un studiu citat de adevarul.ro.

Anual, aproximativ 3000 de barbati cu varste cuprinse intre 30 si 60 de ani se sinucid, de peste doua ori mai mult decat in cazul barbatilor tineri, adolescenti sau in jurul varstei de 20 de ani - cei care faceau parte din grupul cu cel mai ridicat risc. Generatia celor nascuti in anii '60 este descrisa ca fiind o generatie "tampon", barbatii fiind nesiguri daca trebuie sa se comporte in modul traditional observat la parintii lor sau ca tinerii de acum care par sa fie mai conectati la propriile sentimente.

Expertii afirma ca schimbarile culturale, precum declinul ofertei locurilor de munca sau casniciile care dureaza o viata au pus la incercare sentimentul de mandrie masculina al barbatilor. De asemenea, barbatii cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani tind sa depinda mai mult de partenerii lor pentru sustinere emotionala decat femeile si au mai putini prieteni in afara casatoriei, astfel incat sunt mai grav afectati de un divort sau de o despartire, arata studiul.

"Una dintre probleme este aceea ca barbatii trebuie sa aspire la un fel de standard suprem al masculinitatii care este, desigur, dificil de atins. Generatiile de barbati de astazi sunt adesea numite generatii tampon, deoarece sunt prinsi intre o generatie mai in varsta si mai tacuta, mai putin dispusa la deschidere emotionala si o generatie tanara care obisnuieste sa se exprime liber", sustine profesorul Platt, unul dintre expertii care s-au ocupat de studiu.

Unul dintre autorii studiului, Rory O'Connor, profesor de psihologie la Universitatea Stirling, vorbeste despre sinucidere, spunand ca "este o solutie pentru cei prinsi in capcana. Rolul barbatului este mai putin definit ca acum 20, 30 de ani si barbatilor le este greu sa se se incadreze intr-un tipar".

Raportul recomanda o educatie corespunzatoare care sa ii ajute pe tineri sa faca fata stresului, precum si instruirea corecta a medicilor, astfel incat sa ii identifice pe cei care tind sa gaseasca in sinucidere o solutie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Barbatii-intre-30-si-50-de-ani-prezinta-cel-mai-mare-risc-de-sinucidere_17722/

lauff lautf laurf