Imprimare

O sectie a SJU Tulcea va functiona in Sulina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Centrul de Sanatate din Sulina urmeaza sa devina parte a Unitatii de Primire Urgente (UPU) a spitalului din municipiu, relateaza Agerpres. Potrivit sursei citate, solutia este singura viabila pentru ca populatia din zona sa poata beneficia in permanenta de asistenta medicala.

"Fiind o zona speciala si avand in vedere distanta pana la Tulcea, ne-am gandit sa realizam la Sulina o prelungire a sectiei UPU a spitalului. Am discutat deja cu primarul orasului Sulina, Aurel Dimitriu, care s-a aratat deschis pentru finantarea de la bugetul local a cheltuielilor reclamate de utilitati, Ministerul Sanatatii urmand sa plateasca salariile medicilor si medicamentele pentru pacienti. Solutia aceasta a fost agreata inclusiv de Consiliul Judetean si asteptam un raspuns din partea Ministerului Sanatatii", a declarat Neviser Zaharcu, directoarea SJU Tulcea.

Medicii din Tulcea care asigurau serviciile din acest centru au declarat in timpul unei sedinte desfasurata la Prefectura judetului ca nu isi pot indeplini obligatiile fata de pacienti.

"A fost un an dificil pentru toata lumea. Cand am ajuns directoare la SJU (in luna iulie, nn), medicii din Tulcea care mergeau la Sulina nu isi primisera lefurile din luna aprilie. Or, in conditiile existentei centrului de permanenta, ei nu numai ca nu-si primeau banii de la CAS, dar aveau obligatia sa sustina intretinerea cladirii, sa plateasca utilitatile, dar si asistentele medicale", a mentionat directoarea SJU, Neviser Zaharcu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-sectie-a-SJU-Tulcea-va-functiona-in-Sulina_17721/

lauff lautf laurf