Imprimare

Medicii de la Spitalul Caritas din Rosiorii de Vede, acuzati de neglijenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Familia unui copil mort la nastere la Spitalul "Caritas" din municipiul Rosiorii de Vede ii acuza pe medici de neglijenta. Parintii bebelusului sustin ca micutului i-a fost fracturata cutia craniana, acesta fiind scos cu forcepsul. Pe de alta parte, cadrele medicale afirma ca vina este a mamei, care nu a cooperat cu doctorii, relateaza Mediafax.

Alexandru Ghimis, tatal copilului, sustine ca bebelusul a murit la cateva minute de la nastere: "Era primul nostru copil, era baiat. Era plin de sange, cu craniul aproape distrus. Toata sarcina a decurs normal si nimic nu prevestea nenorocirea din ziua nasterii. Dupa mai bine de opt ore de chin, medicul ginecolog a folosit forcepsul pentru a-l scoate. Grav este faptul ca medicii au incercat sa ascunda adevarul, au incercat sa arunce toata vina asupra sotiei mele, care n-ar fi colaborat in timpul nasterii. Adevarata cauza a mortii bebelusului am aflat-o de la medicii Institutului de Medicina Legala. Cel mic a murit din cauza unei hemoragii puternice la creier. A avut craniul fracturat cu forcepsul".

Medicul Alina Stanescu, care a asistat nasterea, spune ca tragedia a avut loc din cauza mamei, care nu a cooperat cu personalul medical: "Femeia a cedat psihic si nu a mai cooperat cu noi. N-a mai putut sa impinga copilul, iar noi aveam de luat o decizie. Prioritar, mereu, oricum ar suna asta, este sa salvam mama, ea este cea pe care trebuie sa o salvam".

Parintii bebelusului mort au depus o plangere la Colegiul Medicilor din Teleorman.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-la-Spitalul-_Caritas_-din-Rosiorii-de-Vede_-acuzati-de-neglijenta_17730/

lauff lautf laurf