Imprimare

Romania, in topul tarilor cu cea mai mare rata a deceselor post-operatorii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romania se afla in topul tarilor cu cea mai ridicata rata a deceselor post-operatorii neexplicate in randul pacientilor care au suferit interventii chirurgicale necardiace, transmite Agerpres. Pe primele doua pozitii in clasament se afla Letonia, urmata fiind de Polonia.

Conform studiului, realizat in 28 de state din Europa, cea mai mica rata de mortalitate a fost identificata in Islanda, cu numai 1,2%, in timp ce in Marea Britanie, spre exemplu, aceasta rata este de 3,6%.

In cadrul studiului au fost luate in calcul urgenta si complexitatea interventiei chirurgicale, daca pacientii erau fumatori sau aveau alte afectiuni care pot afecta rezultatul unei operatii. Studiul a fost realizat de Societatea Europeana de Anestezie si de Societatea Europeana de Terapie Intensiva, fiind publicat in revista medicala The Lancet.

Rezultatele indica atat necesitatea, cat si potentialul de implementare a unor masuri care sa scada mortalitatea dupa operatiile necardiace.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania_-in-topul-tarilor-cu-cea-mai-mare-rata-a-deceselor-post-operatorii_17727/

lauff lautf laurf