Imprimare

Vasile Cepoi: Vaccinarea antigripala ar trebui sa inceapa pe 1 octombrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii sustine ca nu exista niciun fel de probleme in privinta vaccinului antigripal si ca vaccinarea impotriva gripei ar trebui sa inceapa de luna viitoare, informeaza Agerpres.

"Nu sunt niciun fel de probleme. S-a finalizat licitatia pe vaccinarea antigripala, au fost contestatii, am reusit si am depasit aceasta mica dificultate. Cu 1 octombrie va trebui sa inceapa campania de vaccinare antigripala", a declarat dr. vasile Cepoi.

In privinta lipsei din farmacii a medicamentului Pentaxim, ministrul Sanatatii a precizat ca problema ar putea fi rezolvata in urmatoarele doua saptamani.

"E o licitatie care iar a fost blocata de contestatii, am avut noroc ca unul dintre contestatari ne-a dat in instanta si prin urmare putem sa facem negociere fara publicare si sa rezolvam mai repede aceasta problema. Ca, daca nu ne dadeau in instanta, stateam blocati multa vreme. Cat se poate de repede, cam doua saptamani ar dura ca sa reusim sa rezolvam problema", a explicat ministrul Sanatatii.

In prezent, mai multe zone ale tarii se confrunta cu criza vaccinului Pentaxim, prin care bebelusii sunt imunizati impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si meningitei virale.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vasile-Cepoi_-Vaccinarea-antigripala-ar-trebui-sa-inceapa-pe-1-octombrie_17733/

lauff lautf laurf